Jia Du Clubhouse

Jia Du Clubhouse

Location:Yanjiao,Hei Bei,China
Year:2014
Area:2,500㎡
Design Staff:Yu Haiwei,Liu Yanyan,Wei Wei,Liu Binyang
Client:Jia De Group
Photographs:Zhang Guangyuan


We call it the Crystal Ring
The building is located on the border of Beijing and Hebei province. It is the startup project of a nearly two million square
 meters residential and cultural industries complex community. The building is used for demonstration and reception at 
the beginning of the development, and it will serve the whole community as a clubhouse after the completion of the 
entire projects.   

The status site is a natural green space which has plenty of various huge trees. Thus the attitude towards the 
environment becomes the starting point of the design. The building which floats upon the grass looks like a sparkling 
crystal ring hidden among the woods. 

The form of the building is an irregular ring. Trees are out of, or in, or within the building. Instead of deliberately using 
perfect curve, the shape has been softly stretched in order to yield the roots of the remained trees. This uncertainty 
has actually increased the natural properties of the building.

In order to create pure and transparent sense of space, we not only combine the vertical components with the outer 
surface, but also control a minimum size of their section. The inner and outer rings of dense columns keep their distance
 of 2m to provide the vertical support. The roof structure has been staggered into woven “branches” instead of 
adopting the conventional approach of normal direction beam. To some extent, this design will reduce the span of 
construction and enhance the overall stiffness which forms unique indoor space by exposing the woven beams.

In the north side of the building, there are four sample rooms interspersed among the reserved trees which are 
connected with the main building by means of a glass corridor.

The landscape design which is based on texture of original wood creates a concept of original nature growing. With 
some willow reflections, two delicate water pools located in the south decorate the building which makes it more 
outstanding.

Info
Back
Facebook Tweet weibo
links: 作品集整理培训 加州艺术学院 艺术留学 艺术奖学金 芝加哥艺术学院 美国艺术留学作品集培训 美国环球艺术 艺术留学作品集 艺术留学作品集 艺术留学作品培训 美国艺术留学 马里兰艺术学院 罗德岛设计学院